19 september 2019 Internationale Veteranenrally mefloquine / tafenoquine

Houd op 19 september een betoging voor de wetgevende macht van uw land om het bewustzijn te vergroten en gerechtigheid te eisen.

https://www.facebook.com/MSVMR/?eid=ARDUGRqmWjiybXjCp7o14Aih5EJ8dBuyvP3MH2aE6UHBtgOr8ewYEFnezlm6oJaqBVhlcTffssw9IZX7

Link naar Mefloquine Veterans Rally 2019 Facebookpagina

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor
2e jaarlijkse mefloquine awareness veterans rally courtesy Marj Matchee, Facebook

Op 19 september houdt Marj Matchee samen met een toegewijde groep veteranen en hun advocaten voor het derde jaar op rij een betoging voor het Canadese parlement in Ottawa.

Marj is al meer dan twintig jaar een onvermoeibare pleitbezorger van mefloquine-bewustzijn. Haar echtgenoot, Clayton Matchee, was in 1992 lid van het Canadian Airborne Regiment en werd ingezet in Somalië. Terwijl hij daar was, was hij betrokken bij een incident dat zijn leven voor altijd zou veranderen, een incident dat zonder twijfel te wijten was aan toxiciteit voor mefloquine.

https://onecalgaryvoter.com/2019/02/26/stolen-honour/

Lees hier het verhaal van Clayton Matchee’s missie in Somalië.

Moe van het niet succesvol lobbyen bij de overheid om antwoorden, besloot Marjell dat het tijd was om de dingen naar een hoger plan te tillen, en dus organiseerde ze drie jaar geleden de allereerste Veterans Mefloquine Rally. Het zou worden gehouden in Ottawa op 19 september, en markeerde de dag in 2016 dat de Canadese veteraan Claude Lalancette zijn eerste van twee hongerstakingen op Parliament Hill begon.

14333695_1278741235491261_6943131375521932146_n
Canadese regimentveteraan in de lucht Claude Lalancette, Facebook

Het doel van de rally

Image may contain: 1 person, shoes and phone

Voor Marj Matchee is het doel van het houden van deze rally’s om een aantal dingen te bereiken.

Bewustzijn van mefloquine

Het primaire doel op dit moment is om het bewustzijn van deze drug voorop te stellen bij veteranen, huidige CF-leden en diegenen die een reis naar een malaria-zone plannen of gaan maken, gevolgd door het grote publiek.

Overheidsverantwoordelijkheid

Heropening van de Somalische onderzoekscommissie

De Canadese regering beval een onderzoekscommissie naar de zaak Somalië, maar deze werd gesloten voordat er bewijsmateriaal te horen was over mefloquine en het effect ervan op de soldaten die naar Somalië waren overgebracht. Marj en een groeiend aantal Canadezen willen dat het onderzoek wordt heropend.

Dat zou een lange weg zijn in de richting van het vrijpleiten van haar man en een andere soldaat, Kyle Brown. Deze mannen hebben hun leven en reputatie geruïneerd door mefloquine en het is mijn bedoeling om beide namen te laten wissen in het historische record.

Toelating van onrechtmatig handelen van de kant van de regering

Op de een of andere manier zie ik Justin Trudeau gewoon niet platitudes en krokodillentranen over dit onderwerp aanbieden, hoe mooi dat ook zou zijn. Jarenlang hebben de regering van Canada en het ministerie van Nationale Defensie er alles aan gedaan om dingen verborgen te houden of anderszins buiten het zicht van de publieke opinie te houden. Hoewel ik in de nabije toekomst zo’n bekentenis niet zie, ben ik nog steeds van plan ze ter verantwoording te roepen door hen en het Canadese publiek eraan te herinneren wat ze een groot aantal van onze soldaten hebben aangedaan.

Overheidsfinanciering voor onderzoek dat leidt tot een behandeling of remedie

Aangezien zij de verantwoordelijkheid dragen voor het vergiftigen van duizenden eigen troepen, is het hun taak om een manier te vinden om hen medisch te behandelen en indien mogelijk een remedie te ontwikkelen. Of dit al dan niet is bedacht, is nog onbekend.

Maak bewustwording de hoogste prioriteit

Ik zou niet verwachten dat mensen in Duitsland zich op de Reichstag verzamelen voor Clayton Matchee, hoewel ze zeker meer dan welkom zijn. De prioriteit in elk land moet nu liggen bij bewustzijn en onderwijs, omdat hoe meer mensen de boodschap horen, hoe meer levens kunnen worden gered. Dit moet nummer één zijn.

Vraag antwoorden van je regeringen, eis dat je stem wordt gehoord en hoor een alarm dat door iedereen zal worden gehoord. Veteranen, humanitaire vrijwilligers en het reizende publiek moeten allemaal bewust worden gemaakt van de gevaren van mefloquine en tafenoquine. Je inspanningen kunnen duizenden levens redden over de hele wereld.

Markeer 19 september in je agenda.

Of je nu in Rome, Berlijn, Parijs, Kopenhagen, Madrid, Canberra, Amsterdam, Washington D.C., Londen of Dublin bent, je kunt op 19 september het verschil maken. Zelfs als je alleen voor de zetel van je regering staat, zal je een verschil maken en solidair staan met de mensen die ermee begonnen zijn. Sta op 19 september met Marj Matchee en help haar boodschap over de hele wereld te dragen.

D.B.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s