Stjålet Ære

Opløst regiment fortjener at få sit ry rehabiliteret.

Ved rettigheder bør dette spørgsmål klassificeres som en skandale, med meget mere pressedækning end den har modtaget indtil dette punkt, og det forekommer også at være en, der er meget personlig for mig.

Jeg tror, at jeg måske har nævnt min families historie i militæret i et tidligere indlæg sammen med mine bånd til PPCLI. Min onkel “Spike”, som han vidste, var en sergent, da han trak sig tilbage i begyndelsen af 80’erne, og et par år før han gik på pension, blev han spurgt (spurgte dig) at blive med i det canadiske luftbårne regiment. En engang hær-boxing mester, han havde hvad det tog at være en jumper. Han løb stadig hver dag i kampstøvler i 50’erne og skiftede til løbesko, indtil han stoppede med at løbe i sine sene 60’ere.

Så da regimentet blev opløst i skændsel den 1. september 1995, i kølvandet på Somalias skandale, følte jeg det chok, man føler, da han fortalte, at et familiemedlem er død. Det var som om en del af mig selv var væk på en eller anden måde nu. Jeg kunne ikke forestille mig, at det aldrig var et luftbårligt regiment.

I starten følte jeg vrede over for dem, der havde begået de brutale handlinger, der førte til det. Dem, kommandokæden på jorden, mange af dem. Disse var en masse racister, hvis chefer havde givet dem fri regeringsførelse for at terrorisere den lokale befolkning, fordi de var for dumme dovne eller ikke gav en lort eller begge dele. Takket være dem havde de canadiske kræfter et sort øje, og det canadiske luftbårne regiment var ophørt med at eksistere. Vejen at gå, assholes.

Men så engang senere lavede mefloquine nyhederne, og pludselig var tingene ikke så snittede og tørrede. Efterhånden som historien begyndte at udfolde sig, begyndte skylden at løfte fra soldaterne, og i sidste ende ville landet stå i firkant i afdelingen for det nationale forsvar og den schweiziske farmaceutiske bekymring Hoffman-La Roche.

På grund af deres handlinger er to somaliske teenagere døde, og nogle af soldaterne levede for evigt. Et stort antal veteraner fortsætter med at lide af de mareridtlige bivirkninger, og efter al sandsynlighed vil domstolene være hørselssager i flere år fremover i retssager.

Ting af mareridt

Marked under mærket Lariam, mefloquine er et anti-malarial stof. Antivarale lægemidler har været tilgængelige siden 1800-tallet, da franske forskere var i stand til at udvinde kinin fra barken af Cinchona-træet, der var hjemmehørende i Andes-regionen i Sydamerika.

Kinin var efterspurgt af europæiske militærer, da kolonialismen gik ind i tropiske områder, og i dag tager militærpersonalet størstedelen af doser af anti-malaria medicin udleveret. Det er kun fornuftigt, at militærer ville have en interesse i deres udvikling, og har hjulpet i fremskridt af disse lægemidler gennem årene.

Big Pharma og den militære industrielle kompleks

Lariam blev udviklet af det amerikanske militær i slutningen af ​​Vietnamkriget som en del af et forsøg på at finde et anti-malarial, der var effektivt, økonomisk og sikkert. De første rapporterede forsøg med mefloquine blev udført i 1975 på fanger i Joliette Correctional Center i Illinois, mens en anden blev udført det følgende år på Maryland House of Correction. Der findes ingen detaljer om disse forsøg.

I løbet af 1980’erne begyndte lægemiddelindustrien at lobbyisere den amerikanske kongres i et forsøg på at få deres produkter til markedet hurtigere. Testprotokoller forsinkede den tid, det tog for at få et lægemiddel på markedet, og lægemiddelvirksomhederne ønskede at forkorte den tid, det tog, så de kunne begynde at tjene penge hurtigere.

Så da FDA godkendte Lariam til brug i 1989, var der endnu ikke foretaget en række kritiske undersøgelser vedrørende tolerabilitet og interaktioner med andre lægemidler. Inden for få måneder efter at være frigivet, ville sikkerhedsproblemerne begynde at komme frem, men stoffet ville fortsat være at gå til forebyggelsen af ​​klorokinresistent malaria.

Start af en skandale

Det canadiske luftbårne regiment forlod Somalia i december 1992, fem måneder efter, at premierminister Brian Mulroney havde begået canadiske tropper til missionen. Kaldet Operation Deliverance, ville det blive en del af den amerikanske led Operation Restore Hope, som i sidste ende ville falde under FN-kontrol og blive UNOSOM II.

Medlemmer af det canadiske luftbårne regiment springer i position, da de ankommer til at påtage sig ansvaret for lufthavnen i Bali Dogle, Somalia den 15. december 1992. Canada deltager i en FN-nødhjælpsoperation i det østafrikanske land. (CP Photo / Andrew Vaughan)

Beslutningen om at sende 2 Commando til Somalia havde været kontroversielt fra begyndelsen. Enheden vidste at være overflod af racisme og blev betragtet som dumpingpladsen for dem med disciplinproblemer. Regimentets CO var blevet afskediget for at sige, at regimentet var uegnet til missionen og erstattet af Lt.Col. Carol Mathieu, som ville lede kontingentet i Somalia.

Uanset hvilken grund, DND havde truffet beslutningen om, at Lariam ville være den antivarale profylaktiske, der skulle anvendes til denne udbredelse. Selv om de var tilgængelige i USA, var Lariam stadig utilgængelig i Canada, selvom det kunne være, hvis det blev brugt i et klinisk forsøg.

Som med ethvert klinisk forsøg ville der være strenge protokoller, der skulle overholdes. Der er meget overvågning, testning og optagelse involveret i et klinisk forsøg, og det vidste dette, at DND besluttede at deltage i det kliniske forsøg for Lariam. Uanset om nogen har problemer med at søge efter eksisterende kliniske data fra USA, er det diskutabelt, selvom jeg væddemål ingen generede.

Afdelingen for National Defense havde absolut ingen mening om at gøre noget af det, der var påkrævet af den til undersøgelsen, og dette var tydeligt, så snart missionen startede. Der var ingen overvågning, ingen rapportering af uønskede hændelser, ingen indsats for at få det til at se ud som om de prøvede.

Endnu værre havde mændene ingen anelse om, at de skulle deltage i et stofforsøg. Mens de fik at vide, hvad medicinen var, og hvad de mulige bivirkninger var, blev de ikke givet de former, der skulle underskrives, der ville have udgjort informeret samtykke. Så vidt de vidste, ville de ikke have fået medicinen, hvis regeringen havde troet, at det var farligt. Det er en antagelse, vi laver hele tiden. De ville have antaget det forkert.

De uønskede virkninger

Det var ikke længe før nogle forstyrrende bivirkninger begyndte at fremstå, ligner dem, der blev rapporteret i USA. Angst, mareridt, paranoia, hallucinationer, depression og andre alvorlige symptomer begyndte at ses.

Det er blevet afsløret i de senere år, at mange af dem, der serverede i Somalia, havde udvist disse symptomer, herunder de involverede i de pågældende hændelser. For mange fortsætter symptomerne til denne dag, år efter at have taget stoffet.

Scenen blev nu sat til et scenarie lige ud af en film; en bataljon af stærkt væbnede, højtuddannede, potentielt psykotiske, racistiske dræbende maskiner, ville blive droppet i en højspændingsmission i Afrika. Det værste tilfælde var ved at spille ud.

Resultatet

For at holde dette fra at blive en roman, vil jeg aflevere de fleste af detaljerne, men vær så velkommen til at gøre noget for dig selv online. Nøglepunkterne er to somaliske teenagere, Shidane Arone og Ahmed Arush blev dræbt, og en tredjedel, Abdi Hinde Bei Sabrie, blev alvorligt såret.

Mastercorporal Clayton Matchee ville blive anklaget i forhold til Arones død, men han ville forsøge selvmord ved at hænge sig og ville lide permanent hjerneskade. På grund af omfanget af hans skade vil han kræve konstant pleje, og han står ikke længere over for de kriminelle anklager, der blev bragt imod ham.

Trooper Kyle Brown ville blive fundet skyldig i mord og tortur og tjene en 40 måneders fængselsstraf. Hans liv efter at komme ud har været svært, da han fortsat lider af PTSD og de neurotoksiske virkninger af mefloquin.

Flere andre ville have anklager i forhold til sagen, men de fleste ville senere blive frikendt af en domstolskamp. Disse mænd og hundredvis af andre ved denne udstationering vil lide af psykologisk angst forårsaget af mefloquin neurotoksicitet, som blev identificeret i 2006.

Det var først i 2017, at det canadiske militær besluttede at begrænse brugen af mefloquine. Det tilbydes ikke længere som den første mulighed i malaria profylakse for implementeringer. Faktisk ser det ud som om mefloquine bliver brugt mindre og mindre på verdensplan, da opkald går ud for yderligere undersøgelser af de langsigtede virkninger. Litigation advokater i mange jurisdiktioner er travlt med at forberede briefs for handlinger, der sandsynligvis vil være i milliarder af dollars.

Vi har virkelig brug for en undersøgelse Do-Over

En trepersoners undersøgelseskommission for Somalia-sagen blev indkaldt i slutningen af 1995 af Forsvarsminister Art Eggleton, der udgav sin rapport i september 1997, efter at være blevet afkortet af David Collenette, Eggleton’s erstatning.

Collenette var vokset utålmodig med kommissionen, og da det blev bragt til ophør, havde der endnu ikke været meget vidnesbyrd. Den endelige rapport indeholdt 2000 sider over fem bind, og var yderst kritisk over for ledelsen og kulturen inden for det nationale forsvar. Der er ingen omtale af mefloquine overalt i den.

Marj Matchee holder et foto og støvler af sin mand Master Corporal Clayton Matchee under et anti-malarial drug mefloquine rally 19. september 2017 på forsiden af Parliament Hill i Ottawa.
DAVE CHAN / GLOBE OG MAIL

I 2017 begyndte Clayton Matchee’s kone, Marj Matchee, at opfordre regeringen til at genåbne undersøgelsen. En stor del oplysninger er kommet i lys, da Kommissionens ufuldstændige rapport blev frigivet, og den skal afsløres. Hvis oplysningerne var tilgængelige på det tidspunkt, er der ringe tvivl om, at det ville have haft indflydelse på den endelige rapport. For ikke at genåbne forespørgslen ville det være et retfærdigt abort.

Kyle Brown, Clayton Matchee, og resten af 2 CDO var ikke helgener af nogen form for fantasi, og nogle havde nogle temmelig modbydelige synspunkter, men de var fagfolk. Den måde jeg ser det på, og mange vil være enige med mig herom uden mefloquin, ville det ikke være sket. Mændene på 2 CDO skulle ikke være nødt til at bære kappen af destroyers af det canadiske luftbårne regiment. De, sammen med det canadiske luftbårne regiment, fortjener at få deres omdømme genoprettet.

Ex coelis

D.B.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s