Mefloquine Verhalen: Anthony

Anthony Moore is een van de leidende advocaten / veteranen in Ierland en leidt de beschuldiging tegen Lariam op het eiland Emerald. Een voormalig duiker bij de Ierse marine, hij startte de Facebook-groep Action Lariam voor Ierse soldaten 9 jaar geleden, en daar zag ik een post waarvan ik wist dat ik die moest delen. Nogmaals, ik zal alleen bewerken voor opmaakdoeleinden en ik heb de afbeeldingen toegevoegd. De woorden zijn allemaal van Anthony.

missie: (van actie Lariam voor Irish Soldiers Facebook groepspagina)

Het doel van deze campagne is drievoudig zoals hieronder wordt uiteengezet;

  1. Om de onmiddellijke stopzetting van de kwestie van Mefloquine (Lariam) voor Ierse soldaten die nu in het theater werkzaam zijn, te waarborgen en een Toxicologie-analyse te laten uitvoeren en de bevindingen ervan te publiceren.
  2. Om alle bedienend personeel dat Mefloquine (Lariam) voorgeschreven had gekregen te hebben, psychiatrisch en fysiek vertrouwelijk beoordeeld, getest op toxines van het medicijn, behandeld en indien nodig voorzien van counseling.
  3. Een counseling-service instellen voor veteranen die Mefloquine (Lariam) tijdens het serveren hebben voorgeschreven, met het oog op het testen op toxines van het medicijn.

Jongens en dames, ik weet dat het heel moeilijk kan zijn om geestelijke gezondheidsproblemen te accepteren en het laatste wat iemand wil doen, is zijn verhaal vertellen over wat ze meemaken. Ik wilde niet in de openbaarheid verschijnen en mijn gezin in de frontlinie plaatsen, maar ik deed het zodat anderen zouden weten dat ze er niet alleen voor staan.

Sinds ik dit verhaal heb uitgebracht, heb ik zoveel telefoontjes gehad die sommigen niet wisten van onze pagina of zelfs wisten dat er andere soldaten waren die dezelfde pijn leed als ze zijn. Eén oproep was van een persoon die in ’94 in Rwanda was en later in een van de Afrikaanse missies van de DF. Hij lijdt al jaren en realiseert zich pas vandaag dat hij er niet alleen voor staat.

De andere problemen die ik kreeg, waren de familieproblemen. Familie houdt van iemand die me vertelt dat hun geliefden terug zijn gekomen uit Afrika nadat ze op Lariam zijn geweest en het ergste hebben veranderd. Waarom ik dit verzin, is vanwege wat ze me vertelden allemaal hetzelfde verhaal vertellen. De woede en agressie in hen, stemmingswisselingen, paranioa, het gebruik van drugs om te proberen zichzelf goed te houden, maar dit duurt maar zo lang.

Sommigen zijn goed in het verbergen van de waarheid van wat ze doormaken van hun vrienden en familie en verspillen het misbruik. Ik vraag anderen niet om naar buiten te komen om hun verhaal te vertellen, maar wat ik niet accepteer is misbruik voor je geliefden omdat je niet man genoeg bent om te gaan en hulp te krijgen of met iemand te praten over wat je doormaakt. Niet iedereen is zo.

http://www.irishmirror.ie/news/irish-news/irish-troops-jekyll-hyde-hell-10721573?fbclid=IwAR0G9MkkfMGMrzLMewAKxC2KJweOcyABa4zjbvTDUTZtIQiuz8d6I2O5QcU

Dus ik vraag iedereen op deze pagina om deze post te delen met je vrienden, zodat ze niet kunnen zeggen dat ze de pagina niet kenden, laat hen weten dat er iemand is die bereid is om te helpen. In één geval was de media de volgende stop en wie zal hen de schuld geven. Dus als je jezelf een vriend noemt, deel het alsjeblieft.

Veel soldaten moeten dit delen omdat de mensen waar ik het over heb direct naast je dienen, wacht niet tot het te laat is. Sommigen van jullie zijn goede vrienden met wie ik het heb.

Als je een mefloquine- of tafenoquine-verhaal hebt dat je zou willen vertellen, stuur het dan naar mefloquinestories@gmail.com en ik zal het voor je publiceren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s