Mefloquine priče: Stephen

Ovu priču poslao je Stephen Beardwood, liječnik kanadskog zrakoplovnog puka u Somaliji. Zbog mefloquina, izgubio je ljubavnu vezu, četvero djece, njegovo fizičko i mentalno zdravlje, svoju karijeru i sposobnost da se izdržava. To su njegove vlastite riječi, a jedine promjene koje sam napravio su bile oko oblikovanja teksta. Ovo je njegova priča.

Počeli smo puniti dozu Mefloquina mjesec dana prije polaska. To bi moralo biti kasno ujutro početkom prosinca. Ne mogu biti siguran u datum. Znam da smo uzeli dozu i otišli na dopust za iskrcavanje ubrzo nakon toga. Sjećam se da nisam mogla spavati u kući moje braće gdje sam ostala na dopustu. Droga nam je distribuirana u medicinskoj stanici Airborne Unit (AB UMS), a dijelili smo je u “Field Fashion” velikom kontejneru razbijenom i izbrojenom po odjeljku i raspoređenom rukom. U UMS-u distribuiran je preko našeg dočasnika i liječnika. U to je vrijeme bilo rasprave da ćemo svi imati čudne snove, što je protumačeno kao erotski mokri snovi i odbačeno. Moji simptomi su bili trenutni nedostatak sna. Bio bih budan cijelu noć i ne bih se mogao odmarati ili ostati mirno. Isprva smo i dalje radili na obuci prije raspoređivanja, također sam bila sama kao otac s dvoje djece. Unajmila sam živu osobu u dadilji koja je tek počela živjeti s nama, većina mojih simptoma, odbacila sam kao iscrpljenost, uznemirenost prije uzbune i tjeskobu zbog toga hoću li moji planovi za moju djecu održati za raspoređivanje. U početku nisam sanjao dok nisam spavao, pa sam odbacio scenarij noćne more koji su drugi počeli opisivati ​​kao da se ne odnosi na mene. Tijekom raspoređivanja bilo kakvih takvih simptoma, odbacio sam kao posao i misiju. Čak su i epizode proljeva, mučnine i povraćanja bile viđene kao Shegela, ili fekalne bakterije u tlu koje su se širile prašnim olujama. Oni su liječeni Ciprom ili drugim teškim antibioticima s ograničenim rezultatima, a većina mojih slučajeva su se ponavljali s ograničenim uspjehom u liječenju. Moje prve noćne more počele su se vraćati u Kanadu nakon izlaska lijeka. Moje bi se tijelo zagrijalo, bio bih natopljen znojem, vrištao i probudio kuću. Sanjala bih da se spustim u jamu razderanih dijelova tijela, ili da se moram izvući iz jame iskrivljenih dijelova tijela.

To je napredovalo u nekoliko slučajeva “Flash Backs” ili halucinacija u vremenu i mjestu, gdje sam jednu minutu bila u Kanadi u studenom na vježbi ili van u zajednici, a sljedeći sam hodao desertnom stazom, misleći sebi da nisam Trebalo je više biti u Somaliji. Ili u gradu okruženom Somalijcima na prometnoj tržnici koja prekriva vatru. “Bljesak leđa” su u skladu s mojim iskustvima, ali ne i ponovno proživljavanje događaja. Oni su jednostavno bili u okruženju Somalije. Ponovno sam osjetila mirise koji su bili u skladu s iskustvima s liječenjem ranjenika i liječenja lokalnog stanovništva, ali su bili daleko intenzivniji i prije nego što sam iskusio. Mirisi su često bili popraćeni gastrointestinalnim problemima. Pretpostavljam, ali ne mogu potvrditi da je moj nedostatak snova u početku sekundaran, a da uopće ne spavam. U najboljem slučaju, nakon nekoliko mjeseci, mogao bih spavati sat do 2 sata u 24 sata, uspio sam dobiti do 4 sata sna, ali nikad ne uzastopno, uvijek prekidan i nikada više od 2 sata. Nakon što sam prestao davati lijek, prestao sam ga dodavati u svoj sustav i napokon sam počeo spavati dovoljno dugo da osjetim “Meflomares”. Snovi nisu uopće bili povezani s događajima. Oni su bili daleko izvan stvarnosti ili iskustva, bili su čisti užas.

Slijedeći “Flashbacks”, plovio sam sustavom kroz šumovite predjele i pronašao put iz jednog rova u drugi, ili bih došao do znoja i imao masivan napad anksioznosti. Tada bih se mentalno srušio od iscrpljenosti i uključio se u visokorizičnu aktivnost i održavao stanje stalne hiper-budnosti. Primjerice, nakon mentalnog otapanja skakutao sam na nelicencirani motocikl i vozio nekoliko sati na 120 na sjevernim autocestama. Zatim sam napustio cestu na 120 km / h u jarak koji je pogodio jedva 50 stopa od ceste u jarku. Kad se bol smanjila nakon nekoliko minuta i ponovno sam mogla disati, preuzeo je bijes i unatoč slomljenom ramenu i poderao L ramenu, pokupio sam motor i bacio ga nekoliko metara. Tijekom tih bjesnila, tada bih imao ekstremne gastrointestinalne napade.

Nakon nekoliko godina od veljače do svibnja 1997. liječio sam u Scottovoj klinici u Kingstonu Ontario dr. Robert Oxlade, dr. Oxlade se odavno vratio u Englesku i do tada je vjerojatno bio mrtav. Čudno je da nisam vidio njegovo izvješće o mom Med Docu. Upoznao me s pojmom toksičnosti Mefloquine i postavio ga kao dijagnozu. Stavio me je na antikonvulziv, a unutar 2 dana moji su simptomi bili pod kontrolom i pod kontrolom. 12 godina kasnije reagirao sam na antikonvulziv (Tegretol) i morao sam ga prestati uzimati, svi moji simptomi su se vratili. Tada mi je trebalo više od zadnjeg desetljeća da prilagodim svoju prehranu i rutinu za održavanje kontrole i da ne budem reaktivan, i dopustim sebi proaktivnu ulogu u mom životu.

Tijekom raspoređivanja izvršena je sva distribucija mefloquina kako je inicirana na prvoj dozi punjenja, ručno bez dokumentacije, bez pisanog recepta, bez popunjavanja 2016 Med Med Doca i bez narudžbe za ljekarni za ponovno snabdijevanje. Bio sam predstavnik ljekarne u zrakoplovnoj pukovniji zbog raspoređivanja i ni u jednom trenutku nije bilo nikakvog računovodstva za tu drogu. Što se tiče zašto i zašto ne s obzirom na naše postupke i postupke drugih u okviru medicinskog raspoređivanja. Jedini odgovor je povjerenje. Zanimljivo je da nas je naš policijski službenik pukovnije smjestio na svaki medicinski doktor za svakoga tko je upozorio na izloženost Mefloquineu. Ni u jednom trenutku ne bih (izvan nezadovoljnih komentara vršnjacima) ili bilo koje druge osobe smatrao da je rang bio lomljiv. Što se tiče pritužbi na simptome, jedino o čemu se raspravljalo ili pripisivalo Mefloquinu bile su noćne more, a to je odbačeno kao nuspojava, a ne kao prethodnica dublje bolesti.

Godine 1989. bio sam u vezi sa svojom prvom suprugom, imali smo dijete zajedno (djevojčica) 1988. i drugu (dječak) 1990. Moj prvi brak je završio kad je moja žena odlučila da više ne želi biti supruga ili žena. majka. Napustila je svoju djecu i naš brak za pojedinačni životni stil. To je učinila u rujnu 1991. godine. Nisam imala pitanja mentalnog zdravlja i mogla sam u to vrijeme nastaviti služiti i raspoređivati se na vježbama i tečajevima kao samohrani roditelj.

Prijavio sam da nema problema prije postavljanja i da nema problema s implementacijom. Da sam imao, ne bih bio raspoređen ili se vratio u jedinicu (RTU’d). To bi također utjecalo na moju karijeru i buduće zapošljavanje. Osim toga, tijekom tog vremena odbacio sam simptome kao posao koji se odnosi na posao. Post Deployment, pokušavao sam se ponovno prilagoditi i povezati sa svojom djecom, također sam bio spreman za tečaj Combat Leaders. U početku sam odbacila svoje simptome, jer mi je trebalo vremena da se prilagodim ne-borbenom okruženju. U jednom trenutku tijekom istrage o aferi Matchee, grupa stručnjaka za mentalno zdravlje došla je “procijeniti” nas. Pitali smo da li smo “Normalni”, odgovorili su. Ako doživljavate ono što doživljavate i ponašate se normalno, bit ćemo zabrinuti. Shvatili smo da to znači da nećemo reagirati. Posegnuo sam za pomoći nakon mog tečaja Combat Leaders. Tijekom tečaja sam iskusio svoju prvu halucinaciju dok sam hodao rovovima. Ostale halucinacije dogodile su se tijekom sljedećih nekoliko mjeseci dok su čekale savjetovanje. Nakon epizode otišao sam od Top Candidate do problema s ponašanjem na terenu. Znajući da sam sama s dvoje male djece, prisilila me je da prepoznam da moram prihvatiti pomoć.

Dijagnoza Dr. Oxladea u 97. me probudila na činjenicu da moji simptomi nisu bili samo PTSP. Ali do prije samo nekoliko godina, nikada nisam pripisivao mnoge druge upalne probleme, gastrointestinalne probleme ili probleme s ravnotežom s Mefloquineom. Vjeruo sam da su to sekundarne posljedice lijekova i ozljeda, ali ne i mefloquina. Nekoliko godina uzimala sam doslovno šaku pilula za doručak, znajući dobro da imaju nuspojave. Nije bilo do 2011. kada sam isključio sve lijekove i preuredio svoje postojanje bez lijekova i uz prehranu i uravnoteženu aktivnost koje sam počeo shvaćati da svi moji simptomi potječu iz Somalije. S lijekovima ili bez njih, još uvijek imam iste simptome i nijedna dijagnoza nikada nije odgovorila na pitanja vezana uz simptome. Dijagnoza u svakom slučaju ostavlja više pitanja kojima su potrebni odgovori.

Naručio sam medicinsku dokumentaciju prije godinu dana i upravo sam ih dobio. Nakon ponovnog čitanja izvješća i odgovora javlja se vrlo jasan obrazac s vrlo jasnom početnom točkom. Ta početna točka je Somalija, a na sva neodgovorena pitanja koja postavlja bezbroj stručnjaka odgovorite ako pogledate nuspojave Mefloquina. Svi moji simptomi do 1997. godine smatrani su PTSP-om koji se odnose čak i na moja crijevna pitanja, a pitanja skeletnog / živčanog mišića prema specijalističkim izvješćima (na mojim medicinskim dokumentima) se sumnjaju da su PTSP ili nepoznati proces zarazne bolesti.

Moji simptomi mefloquina

Bold – ono što su drugi vidjeli

Podcrtavanje – ono što nisam doživjela

Kurziv – Ono što doživljavam s različitom frekvencijom ili drugi nisu uočeni

Bolovi zglobova i mišića

anksioznost

plikovi, popuštanje, ljuštenje ili crvenilo kože

bol ili neudobnost u prsima

zimica

zbunjenost

konvulzije (napadaji)

kašalj ili promuklost

vrtoglavica

nesvjestica

groznica

halucinacije (gledanje, slušanje ili osjećaj stvari koje ne postoje)

nepravilno, lupanje, sporo ili brzo otkucaje srca ili puls

razdražljivost

nepromišljenost

bol u donjem dijelu leđa ili sa strane

• mentalna depresija

bolno ili teško mokrenje

označite crvene mrlje na koži

crveno ili nadraženo oko

nemir

bol u grlu

rane, čirevi ili bijele mrlje u ustima ili na usnama

ukočeni vrat

• oticanje gležnjeva, stopala ili potkoljenica

neobično krvarenje ili modrice

neobičan umor ili slabost

povraćanje

Zamućenost ili gubitak vida

neprestano zvonjenje ili zujanje ili drugi neobjašnjivi šum u ušima

poremećena percepcija boje

dvostruki vid

osjećaj stalnog kretanja sebe ili okoline

aureole oko svjetla

gubitak sluha

problemi sa sluhom

gubitak ravnoteže

• gubitak kontrole mjehura

spazam mišića ili trzanje svih ekstremiteta

noćno sljepilo

prejaki izgled svjetla

osjećaj vrtnje

teška ili stalna glavobolja

iznenadni gubitak svijesti

problemi sa spavanjem

teško disanje

vizija tunela

Proljev

emocionalni problemi

mučnina

bol u želucu

Nenormalni snovi

• gubitak apetita

kožni osip

• Gubitak kose

Kiseli ili kiseli želudac

podrigivanje

crvenilo kože ili crvenilo kože

žgaravica

probavne smetnje

osip na koži s općom bolešću

bol u želucu, uznemirenost ili bol

oteklina

neobično topla koža

One thought on “Mefloquine priče: Stephen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s