Giftpiller: Historien om mefloquin fra laboratoriet til retssalen

Del 4: Nogle seere kan finde dette forstyrrende.

Forsvarschef Jean Boyle (jan-okt. 1996) vidner om undersøgelsen i Somalia.

Ufuldstændig forespørgsel

I kølvandet på, hvad der ville komme til at blive kendt som “Somalia Affair”, bestilte regeringen en undersøgelsesudvalg i sagen. Det vil blive ledet af justitsminister Gilles Letourneau, som var dommer i retten for appelretten i Canada. Kommissionens mandat var:

involverer en undersøgelse af og en rapport om kæde af kommandosystem, lederskab, disciplin, handlinger og beslutninger fra de canadiske kræfter samt aktioner og beslutninger fra departementet for forsvaret med hensyn til den canadiske styres implementering i 1992-93 til Somalia.

http://publications.gc.ca/site/eng/9.831108/publication.html

Kommissionen blev oprettet ved bekendtgørelse i Rådet 1995-442 i marts 1995 og skulle have sin rapport udarbejdet senest den 22. december samme år. Datoen blev i sidste ende forlænget, og offentlige høringer skulle fortsætte indtil 31. marts 1997. På trods af dette var Kommissionen endnu ikke i stand til at færdiggøre sit oprindelige mandat, idet han var blevet lukket før han kunne høre bevismateriale, som i sidste ende ville have ændret den endelige resultat.

Beslutningen om at afslutte kommission var den endelige kontrovers i en proces, der var blevet gennemsyret fra starten. Beslutningen blev betragtet som politisk motiveret og ville kun vække flammerne af mistanke om en omslag, der var antændt i løbet af undersøgelsen. Den kortvarige forsvarschef, Jean Boyle, ville ende med at afstå i skændsel, efter at det blev afsløret, at han havde ændret dokumenter, der var blevet udgivet til medierne.

Af særlig betydning for denne historie er det faktum, at undersøgelsen ikke var blevet givet mulighed for at høre flere beviser vedrørende den rolle, som mefloquine måske har spillet i missionen. Dette blev behandlet i Kommissionens endelige rapport, som blev udgivet i 1997, og er opsummeret i rapportens sammendrag på side 39.

Disse uddrag er taget direkte fra resuméet:

Nogle forslag er blevet gjort til denne undersøgelse, at mefloquine forårsagede alvorlige bivirkninger, herunder abnorm og voldelig adfærd blandt nogle canadiske kræfter i Somalia. Vi var ikke i stand til at udforske fuldt ud mulige virkninger af mefloquine. Dette ville have krævet yderligere høringer specielt rettet mod problemet, hvilket tidspunkt ikke tillod det. Vi rapporterer dog her vores generelle resultater om mefloquine og dens mulige indvirkning på driften i Somalia. Det er klart, at mefloquine forårsagede nogle mindre problemer i Somalia, som man kunne forvente af en gennemgang af den medicinske litteratur. Vi lærte om flere tilfælde af gastrointestinal opstand, levende drømme, mareridt, som soldater omtalte som “meflomares” og manglende evne til at sove efter brugen af ​​dette lægemiddel. Bivirkninger – eller i det mindste de mindre bivirkninger, og muligvis også de større bivirkninger – syntes at være mest udtalte i 24 til 48 timer efter at have taget mefloquin. Hvis mefloquine faktisk forårsager eller bidrager til nogle af de fejlbehov, der er genstand for denne forespørgsel, kunne CF-personale, der var påvirket af stoffet, helt eller delvis undskylde for deres adfærd. Af grunde, der beskrives mere fuldstændigt i kapitel 41, kan vi imidlertid ikke nå frem til en endelig konklusion om dette spørgsmål.

Det er tydeligt, at yderligere undersøgelse er berettiget, inden der kan trækkes konkrete konklusioner om mefloquins rolle.

http://publications.gc.ca/collections/collection_2015/bcp-pco/CP32-66-1997-eng.pdf

På trods af talrige opfordringer til at genåbne undersøgelsen for at løse problemet med mefloquine, synes regeringen ikke at være tilbøjelig til at gøre det når som helst snart, og der er en voksende fornemmelse af, at det ville foretrække, at hele sagen simpelthen gik væk.

Mesterkorporal Clayton Matchee og trooper Kyle Brown

Som det fremgår af resuméet, kunne personale, der var påvirket af lægemidlet, undskyldes for deres adfærd. Dette er kritisk for dem, som tror, at Clayton Matchee og Kyle Brown burde have deres navne ryddet for deres rolle i tortur og død af den 16-årige Shidane Arone. Disse to mænd har haft meget skyld på dem, både for begivenhederne i Somalia og den efterfølgende ophævelse af det luftbårne regiment. Denne skyld skal fjernes, og deres omdømme genoprettes.

Ubegrænset ansvar

Da antallet af recepter for mefloquine steg i løbet af 1990’erne, så var det også rapporterne om bivirkninger, der tilskrives det. Et stadigt stigende antal af disse rapporter begyndte at fremkomme i litteraturen, og historierne i de nordamerikanske nyhedsmedier indebragte mefloquine i en række voldelige hændelser, herunder mord / selvmord.

I kølvandet på krigen i Afghanistan har der fundet en række forfærdelige hændelser sted i USA og Canada, der involverer mefloquine veteraner, hvilket opfordrer til yderligere undersøgelse af stoffet eller for et direkte forbud mod dets anvendelse.

https://www.cbc.ca/news/canada/nova-scotia/lionel-desmond-soldier-ptsd-inquiry-ottawa-murder-suicide-1.4371894

Derefter begyndte rapporterne at komme ind fra udlandet, da militære veteraner fra hele verden begyndte at komme frem for at fortælle om deres egne erfaringer med mefloquine. Nuværende og tidligere soldater i Australien, Irland, Holland, Storbritannien og flere andre lande havde haft de samme symptomer som dyrlæger fra USA og Canada.

skidt sker

I livet er der tidspunkter, hvor alt hvad man virkelig kan sige om noget er “det er bare den måde det er”. Vi siger dette i de øjeblikke, hvor vi har ringe kontrol, og det er ofte sagt mens vi spiser på den ordsomme shit sandwich.

Det begynder aldrig på dig, når du underskriver den stiplede linje, men fra dette tidspunkt har regeringen fuldstændig kontrol over dig til døden. Betydningen af ubegrænset ansvar har ikke rigtig en statisk definition, og den kan strækkes til de længder, som regeringerne anser for passende. At sætte dit liv på linjen for dit land er ikke altid som det er i filmene. Sommetider er lejrkokken lige så stor som fyren i et riffelfirma, eller en kontorist kan stå over for en større fare, der sidder ved sit skrivebord, end en tankchef ville på slagmarken. Alt for ofte bliver soldaternes liv i større fare ved deres egne overordnede end ved fjenden, de er imod.

Fadder af en (forældreløs?) Sygdom

Dr. Remington Nevin

I USA er såkaldte “forældreløse” sygdomme de betingelser, der rammer færre end 200.000 mennesker landsdækkende. I Canada betegnes ækvivalenten som en “sjælden” sygdom og er de, der påvirker en ud af tolv kanadiere, hvoraf to tredjedele er børn. På grund af deres sjældenhed får disse sygdomme ofte lidt opmærksomhed eller finansiering til forskning, og i Canada modtager quinisme uhyggelig lille opmærksomhed (som ingen).

Mens quinisme helt sikkert behandles som en forældreløs sygdom i øjeblikket at klassificere den som en for tidlig. Fordi stoffet er blevet taget af titusindvis af millioner over hele kloden, er der en meget reel mulighed for, at antallet af mennesker, der nu lider af quinisme, kan tælle i hundredtusinderne. Dette fremhæver det store behov for uddannelses- og bevidstgørelsesindsats verden over.

Selvom et stigende antal mennesker er kommet til at indse, at de har quinisme, har få fået fået en officiel diagnose. En af grundene til dette er, at patientens komplette sygehistorie skal undersøges, for at man må diagnosticere, og det skal afgøres, om patienten faktisk selv tog migfloquine til at begynde med. Dette efterfølges derefter af en række tests, som kan tage måneder at planlægge og afslutte, og mange gange skal patienter rejse betydelige afstande for at tage disse test.

Det kan føre til en voksende frustration blandt mange veteraner, som i sidste ende bare giver op, falder ned af systemet og yderligere traumatiseres af bevæbninger af et ubarmhjertigt bureaukrati.

For dem med quinisme er der dog håb, og det kommer i form af Dr. Remington Nevin. Han er en pensioneret hærmester, der tjente som forebyggende medicinofficer, og har brugt de sidste ti år dedikeret til undersøgelsen af de negative virkninger forårsaget af anti-malarial medicin. Chief blandt dem for Nevin, er mefloquine.

Dr. Nevin er bestyrelse certificeret i Erhvervsmedicin og Folkesundhed og Almindelig Forebyggende Medicin af Det Amerikanske Board of Preventive Medicine og certificeret i Folkesundhed ved Folkesundhedsstyrelsen.

http://www.remingtonnevin.com/home/home.html

Dr. Nevins banebrydende forskning er blevet offentliggjort i en række prestigefyldte tidsskrifter, og han er anerkendt som en ledende myndighed i emnet. Han er også administrerende direktør for Quinism Foundation, en non-profit organisation, han hjalp med at finde. Det er mission at støtte og fremme forskning og uddannelse på quinisme, og hans indsats har givet en følelse af håb til titusinder over hele kloden. Hans indsats hidtil har bidraget til at redde utallige liv.

Dr. Nevin var først til at offentliggøre kliniske beskrivelser af det permanente toksiske syndrom af hjerne- og hjernestammen dysfunktion forårsaget af brugen af mefloquin, herunder limbic encephalopathy og neurotoksisk vestibulopati, og har samarbejdet om den første gennemgang af lægemidlets bivirkninger offentliggjort i retsmedicinsk psykiatri litteratur , og den første sagsrapport fra en amerikansk militær veteran tildelte service-relateret handicap kompensation for langvarige negative psykiatriske virkninger fra stoffet.

http://www.remingtonnevin.com/home/home.html

Hans arbejde er langt fra over, da der stadig er meget forskning, der skal gøres, især når det kommer til at finde en behandling eller kur mod quinisme. Dr. Nevin leder også afgiften i kampen for offentlig bevidsthed om sygdommen og er en lidenskabelig fortaler for sine syge.

Din donation ville betyde en hel del

Quinism Foundation blev officielt indarbejdet for kun 15 måneder siden, men det har gjort nogle store fremskridt siden da. Mens forskning er en vigtig del af fundamentets arbejde, gøres en stor indsats inden for uddannelse og offentlig bevidsthed.

Lige nu er et utalligt antal mennesker, der kan være i titusen eller endda hundreder af tusinder, lider af quinisme, men ved det endnu ikke. Nogle kan have afvist deres symptomer, mens andre er blevet misdiagnostiseret, måske med posttraumatisk stresslidelse. Som følge heraf har mange ikke fået den rette medicinsk behandling, hvilket har resulteret i en række selvmord, samt flere uskyldige ofres død.

For mange, der finder ud af at der er håb om en situation, de tidligere havde troet håbløs, er det nok at trække dem tilbage fra randen og give dem nogle af de svar, de har brugt år på udkig efter.

Dine donationer kan bogstaveligt talt hjælpe med at redde et liv og genoprette håbet i nogen lige nu.

Kommer op i 5. og sidste rate: Litigation og arv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s