Prosvjed veterana 2020. na meflokinu je tik iza ugla

Subota, 19. rujna #Veteransmefloquinerally

No photo description available.
godišnji veteranski reli Mefloquine u Ottawi 2019

Prošle godine imao sam priliku biti u Ottawi na trećem godišnjem veteranskom mitingu meflokvina i imao sam čast predstaviti Marja Matcheea, pokretačku snagu skupa i dugogodišnjeg zagovornika meflokvina. Bila mi je to prilika za pamćenje i imao sam priliku prvi put osobno upoznati mnogo ljudi i radovao sam se ponovnom sudjelovanju sljedeće godine.

Stvari su se od prošle godine puno promijenile i kao rezultat toga miting se više nije mogao održavati u Ottawi. Nespreman zbog toga, Marj je krenuo u sastavljanje novog plana. Bit će još jedan skup, u Edmontonu, i ona će biti tamo da se bori i zagovara one kanadske veterane i njihove najmilije čiji su životi uništeni zbog meflokina.

Ali Edmonton neće biti jedino mjesto koje će održati miting, jer će ga također biti u Kingstonu, također u Ontariju. Može se dogoditi i u Novoj Škotskoj. Gdje god se nalazili u Kanadi ili svijetu, ako želite dati izjavu o meflokinu, ovo bi bila izvrsna prilika za to. Ne morate održavati skup, iako ako ste u mogućnosti organizirati ga na bilo koji način.

Svrha

Kao i uvijek, svrha skupa je poziv vladi Kanade:

  • Da biste ponovo otvorili istražnu komisiju u Somaliji.
  • Priznati one čiji su životi oštećeni uslijed naređenja da uzmu meflokin.
  • Da se stave na raspolaganje sredstva za istraživanje lijeka i kako bi se stavili na raspolaganje medicinski resursi pogođenim braniteljima.

Za one koji žive izvan Kanade ovo bi bila odlična prilika za povećanje svijesti o meflokinima u vašim zemljama, a istovremeno ćete pozvati svoje vlade da poduzmu akciju i po ovom pitanju. Tisuće veterana širom Europe vjerojatno pate jer im se dogodilo i ista stvar. Napori za zagovaranje u Irskoj i Velikoj Britaniji daju glas tamošnjim braniteljima, ali isto se ne može reći za kontinentalnu Europu gdje su stope PTSP-a i samoubojstava među braniteljima tijekom godina naglo narasle.

#Veteransmefloquinerally2020

I dalje možete pokazati svoju podršku i napraviti promjene bez održavanja skupa. Gdje god da se nalazite u svijetu 19. rujna, fotografirajte sebe kako držite znak s hashtagom # Veteransmefloquinerals2020 zajedno s lokacijom na kojoj se nalazite, i objavite je na Facebook stranici Veteran’s Mefloquine Rally 2020 klikom na donju vezu i zatim „Rasprava“ na samoj stranici. Ni to ne mora biti veliki znak, čak će to i ispisati na papir s Sharpieem.

https://www.facebook.com/events/2626280620800832/?active_tab=about

Subota, 19. rujna

U subotu, 19. rujna, ma gdje bili u svijetu, odvojite malo vremena da pokažete svoju podršku onim veteranima koji su za njihovu uslugu platili vrlo strmu cijenu, a vladama dajte do znanja da će biti odgovorni za svoje radnje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s