De mefloquine-rally van de 2020-veteraan staat voor de deur

Zaterdag 19 september #Veteransmefloquinerally2020

3e jaarlijkse mefloquine-rally door veteranen in Ottawa 2019

Vorig jaar had ik de kans om in Ottawa te zijn voor de derde jaarlijkse mefloquine-rally door veteranen en had ik de eer Marj Matchee voor te stellen, de drijvende kracht achter de rally en al jarenlang voorvechter van mefloquine. Het was een gedenkwaardige gelegenheid voor mij en ik had de kans om voor het eerst veel mensen persoonlijk te ontmoeten, en ik keek er naar uit om het volgende jaar weer aanwezig te zijn.

Sinds vorig jaar is er veel veranderd en als gevolg daarvan kon de rally niet meer in Ottawa gehouden worden. Marj liet zich hierdoor niet afschrikken en begon een nieuw plan op te stellen. Er zal weer een bijeenkomst zijn, in Edmonton, en ze zal daar zijn om te vechten en op te komen voor die Canadese veteranen en hun geliefden wier leven is verwoest door mefloquine.

Maar Edmonton zal niet de enige plaats zijn die een bijeenkomst organiseert, want er zal er ook een zijn in Kingston, Ontario. Mogelijk vindt er ook een plaats in Nova Scotia. Waar je ook bent in Canada, of de wereld trouwens, als je een statement wilt maken over mefloquine, zou dit een geweldige kans zijn om dat te doen. Je hoeft geen bijeenkomst te houden, maar als je er een kunt organiseren, doe dat dan.

Doel

Zoals altijd is het doel van de bijeenkomst om de regering van Canada op te roepen:

  • Om de onderzoekscommissie van Somalië te heropenen.
  • Om diegenen te erkennen wier leven is beschadigd als gevolg van de opdracht om mefloquine te nemen.
  • Om financiering beschikbaar te stellen voor onderzoek naar genezing en om medische middelen beschikbaar te stellen aan getroffen veteranen.

Voor degenen die buiten Canada wonen, zou dit een geweldige kans zijn om het bewustzijn van mefloquine in uw landen te vergroten, terwijl u uw eigen regeringen oproept om ook in deze kwestie actie te ondernemen. Duizenden veteranen in heel Europa lijden waarschijnlijk omdat hetzelfde met hen is gebeurd. Advocacy-inspanningen in Ierland en het VK geven een stem aan veteranen daar, maar hetzelfde kan niet gezegd worden voor continentaal Europa, waar het aantal PTSS en zelfmoord onder veteranen in de loop der jaren omhooggeschoten is.

#Veteransmefloquinerally2020

U kunt nog steeds uw steun betuigen en een verschil maken zonder een rally te houden. Waar ter wereld je ook bent op 19 september, maak een foto van jezelf met een bordje met de hashtag # Veteransmefloquinerally2020 samen met de locatie waar je bent, en plaats deze op de Veteran’s Mefloquine Rally 2020 Facebook-pagina door op de onderstaande link te klikken en dan “Discussie” op de pagina zelf. Het hoeft ook geen groot bord te zijn, zelfs als je het met een Sharpie op een vel papier schrijft, is het voldoende.

https://www.facebook.com/events/2626280620800832/?active_tab=about

Zaterdag 19 september

Neem op zaterdag 19 september, waar ter wereld u zich ook bevindt, de tijd om uw steun te betuigen aan die veteranen die een zeer hoge prijs hebben betaald voor hun diensten, en om regeringen te laten weten dat zij verantwoordelijk zullen worden gehouden voor hun acties.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s