Vær opmærksom på alle humanitære arbejdere og feriegæster

Læs disse vigtige oplysninger, hvis du har rejst til en malariazone siden 1985.

Sara Thompson var et fredskorps frivilligt. I 2010 gik hun til det vestafrikanske land Burkina Faso, hvor hun skulle tjene i to år i en lille landsby i den østlige del af landet. Hun havde lært fransk, og var ivrig efter at gå til et fransktalende land.

Ligesom ather Peace Corps frivillige går ind i et område, hvor malaria er endemisk, var hun forpligtet til at tage et anti-malarial for profylakse. Ifølge fredskorpsmandatet skal alle frivillige have en konsultation med en fredsorganisationskonsulent. Der vil blive diskuteret de forskellige forskellige medicinoptioner, og en liste over fordele og ulemper ved hver medicin ville blive overskredet, samt de mulige bivirkninger af hvert lægemiddel.

Ifølge Sara var der tre stoffer tilgængelige: doxycyclin, malarone og mefloquine. Men da hun kom til Burkina Faso fik hun en taske indeholdende flere doser mefloquine efter et frafald, som hun måtte underskrive. På ingen tid blev hun underrettet om de mulige bivirkninger hun måtte opleve, bortset fra at blive fortalt at hun måske havde mareridt, men at det ville være okay. Kort tid senere ville hun opdage, at det helt sikkert ikke var okay.

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and outdoor
RPCVs Sara Thompson og Jennifer Mamola fra Health Justice for Peace Corps frivillige, med Rep Ted Poe i sidste uge, efter at Rep Poe delte Sara’s historie som en del af hans vidnesbyrd på House Floor om de negative virkninger, som nogle PCV’er oplever, når de tager mefloquine / larium. RPCVHealthJustice
National Peace Corps Association Facebook Gruppeside

Forventes at tage mefloquine

I 1989 blev en gruppe af fredskorpsfrivillige valgt til at deltage i et lægemiddelforsøg, der testede mefloquins effektivitet som profylaktisk malaria eller behandling. Fredskorpsfrivillige blev udvalgt, fordi det føltes, at de kunne have tillid til at forblive kompatible under hele forsøget. Overholdelse havde været et problem i andre forsøg, der testede mefloquine, da mange ville stoppe med at tage det efter starten af ​​alvorlige bivirkninger. Fredskorpsens frivillige ville ikke være anderledes end andre i denne henseende, kun de måtte skjule deres manglende overholdelse.

Som de frivillige begyndte Sara at opleve ubehagelige bivirkninger. Hun siger, at hun sov meget, og hun har ofte fundet sig svimmel eller lettehår. Hendes følelser begyndte at blive gennemført, da hun siger, at hun ofte ville reagere på situationer uhensigtsmæssigt. Der var tid, hun ville græde uden nogen anstændig grund og ville overreagere i visse situationer.

Hun begyndte at opleve de mest alvorlige neurotoksiske symptomer i slutningen af ​​hendes tjeneste i Afrika og sagde, at hun ville blive svimmel over for opkastning. Efter en særlig distresserende aften gik hun til læge, der fortalte hende, at hun havde en øreinfektion og gav hende medicin til at behandle sin kvalme.

Symptomerne gik ikke væk.

Selv efter at have vendt tilbage til hendes hjem i Midtvesten, svækkede symptomerne ikke. Hun ville ofte snuble som om hun var fuld og blev udsat for pludselige og blændende hovedpine. Hun så en praktiserende læge, men han kunne ikke foretage en diagnose, så hun blev henvist til en neurolog. At være ude af stand til at finde en grund til hendes symptomer, ville neurologen også misdiagnose Sara med et indreøresproblem.

Efter at have talt med en anden fredskorps frivillig, der tidligere havde tjent, blev hun bedt om at søge Dr. Remington Nevin, den ledende myndighed i mefloquine toksicitet. Efter at have mødt med Sara og gennemgå sit diagram, konkluderede han, at hun lider af kronisk kinolin encephalopati, også kendt som kinisme.

Erhvervet hjerneskade

I et signifikant mindretal af patienter er det antaget, at mefloquin ophobes i visse dele af hjernen og forårsager skade. Hjernestammen udføres, og skaden sker til vestibulærsystemet, som er ansvarlig for at sende signaler til hjernen om bevægelse, hovedposition og rumlig orientering.

Faktisk er der en række andre symptomer, hvoraf nogle efterligner PTSD, der fører til hyppig fejldiagnose af lidelsen. Der er ingen test, som i sig selv kan diagnosticere mefloquine toksicitet, og en ordentlig diagnose kan ofte tage måneder. Der er ingen kur mod quinisme, men symptomerne på sygdommen kan dog styres.

Symptomer

Mefloquine toksicitet forårsager en række symptomer, som tidligere nævnt ses nogle også i PTSD. Imidlertid bliver symptomerne på quinisme ikke bedre over tid og reagerer ikke på behandling. Faktisk ved at forsøge at behandle quinisme som PTSD, kan mere skade faktisk ske.

Symptomer på quinisme forårsaget af forgiftning af de neurotoksiske lægemidler mefloquin og tafenoquine-kan omfatte tinnitus, svimmelhed, svimmelhed, paræstesier, angst, forvirring og søvnforstyrrelser som søvnløshed og levende mareridt. Quinisme kan være invaliderende og permanent.

Udtrykket “quinisme” kan virke nyt, men symptomerne på forgiftning fra mefloquine (tidligere markedsført som Lariam®), tafenoquin (markedsført som Krintafel® og Arakoda ™) og relaterede quinoliner er alt for bekendt: Tinnitus. Svimmelhed. Svimmelhed. Paræstesier. Visuelle forstyrrelser. Gastroøsofageale og tarmproblemer. Mareridt. Søvnløshed. Søvnapnø. Angst. Agorafobi. Paranoia. Kognitiv dysfunktion. Depression. Personlighedskifte. Selvmordstanker.

Disse symptomer er ikke “bivirkninger”. De er symptomer på forgiftning af en klasse af lægemiddel, der er neurotoksisk, og det skader hjernen og hjernestammen. Denne forgiftning forårsager en sygdom, og denne sygdom har et navn: Kronisk kinolin encephalopati – også kendt som kinisme.

The Quinism Foundation

Få informeret

Hvis du rejste til en malariazone siden midten til slutningen af 80’erne og tog migfloquine for at forhindre malaria, og du har disse symptomer, skal du evalueres korrekt. Hvert år tager et utalligt antal mennesker med udiagnosticeret mefloquine toksicitet deres eget liv. De bliver despondent, uden at vide, hvorfor de føler den måde, de gør og giver op med alt håb.

Men der er håb. For mange er det bare at vide, at årsagen til, at de er som de er, fordi de blev forgiftet, nok til at give dem en grund til ikke at tage deres eget liv. At vide, at det ikke er deres skyld, kan få nogen til at kæmpe for at leve.

Hvis det, jeg har skrevet her, lyder velkendt for dig på grund af dine egne symptomer eller en andens, skal du klikke på linket til quinism fundamentet. De kan ikke diagnosticere dig, men de vil give dig værdifulde oplysninger for at komme frem i din kamp mod denne sygdom.

Hvis du lider af quinisme, er du ikke alene. Tusindvis af andre er ligesom dig, og som et fællesskab kan de yde en masse støtte, råd og information. De vil stå sammen med dig og lade dig vide, at de er #intetog sammen med dig.

Click to access 8f833-poshcorps_podcast_ep15_transcript_v2.pdf

Posh Corps Podcast Ep. 15: Mefloquine

quinism.org

Quinism Foundation – Hjemmeside

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s